Welkom bij Massage Harmony                                Terug naar fotoslide...


Aanraking is één van onze levensbehoeften en is vergelijkbaar met eten en bewegen.

Regelmatige massage kan je weerstand aanzienlijk verhogen, het verlaagt namelijk de productie van cortisol. Cortisol is een stresshormoon en door deze te verlagen wordt je immuunsysteem actiever, waardoor je meer weerstand tegen ziektes opbouwt. Daarnaast kan een massage je energieblokkades opheffen.

Tijdens een massage komen de stoffen endorfine en serotonine vrij, die ook wel de gelukshormonen worden genoemd. Endorfine werkt pijnstillend en serotonine zorgt ervoor dat je je blij voelt, beter slaapt, en dat je pijn ook beter kunt verdragen.

In veel Oosterse landen is massage een deel van de dagelijkse routine. Veel kinderen groeien op met massage en maakt daarom deel uit van de opvoeding.

In onze (Westerse) maatschappij is aanraken een gevoelsbeleving die steeds zeldzamer wordt. Een tekort hiervan kan op den duur leiden tot achteruitgang van je welzijn. In eerste instantie is dit alleen geestelijk, emotioneel, maar op den duur wordt kan het zelfs lichamelijk worden. Voorbeelden daarvan zien we bij alleenstaande bejaarden.

Aanraking, massage wordt soms ook gezien als taboe omdat het met intimiteit wordt geassocieerd. Het is echter veel meer:  een vorm van aandacht, troost, vertrouwen en energie geven.  


DSCF0100

Ik ben Éva Vavrinecz, geboren in Hongarije, sinds 1992 woonachtig in Nederland. 


Sinds 2007 ben ik bezig met het leren van verschillende massagevormen en -technieken en met het geven van complete, rustgevende massagesessies. 


Daarnaast ben ik tevens Energetische Therapeut.

Gun je zelf een moment van rust en ontspanning bij Massage Harmony'.


Bel vrijblijvend voor een afspraak : 06-48385799

images

Bezoek ons op Facebook!

Eva Vavrinecz massage harmony Eindhoven

© 2017 Massage Harmony Eindhoven. All Rights Reserved.