Holistic Pulsing


Gooi een steen in het water en er ontstaan golven. Als er geen belemmeringen zijn, dan kan het water ongehinderd stromen. De golven komen ver. Golven hebben ook kracht. Ze kunnen rotsblokken verplaatsen of dijken doen doorbreken. Water vraagt zich niet af waar het iets moet veroorzaken. Het is er met zijn eigen kracht en kwaliteit en daardoor gebeuren er dingen. Breng het lichaam in een voortdurend vloeiende golvende beweging en je werkt met de kracht en de kwaliteit van water. De golven komen overal, van top tot teen, van binnen en buiten. Vraag je niet af wat je wilt bereiken of veranderen, laat het gebeuren.


De puls is de belangrijkste techniek bij Holistic pulsing massage. De masseur geeft het lichaam een impuls en er ontstaat beweging, zoals de steen in het water. De puls kan stevig, zacht of subtiel zijn, zoals er grote, woeste of kleine regelmatige golven kunnen zijn of slechts rimpeltjes. Het is belangrijk dat er nooit geforceerd wordt. Er is respect voor je natuurlijke ritme. Juist door dit respect, de zachtheid en veiligheid kan er veel gebeuren. De voortdurende beweging raakt al je spieren, gewrichten en cellen, van buiten en binnen, van top tot teen. Deze beweging ontspant op veel niveaus. Hij maakt je lichaam losser en helpt je gedachten los te laten. Hij laat je energie weer vrij doorstromen.


Holistic pulsing is bedoeld als ontspanning en om je lichaam losser te maken. Het kan gecombineerd worden met of ingepast worden in een andere massage, zoals bijvoorbeeld bij de KIOM-massage.


Naast de puls als belangrijkste massagetechniek worden er soms ook openende en ruimtegevende technieken gebruikt om spieren losser te maken. Het kan verstillend werken of je juist helderder en energieker maken. Hij heeft een positieve uitwerking op spieren en gewrichten,  en op spanning en andere lichamelijke klachten. Ook als stress of (oude) trauma's de oorzaak  hiervan zijn. Heb je het gevoel dat je vast zit of niet lekker in je vel zit? Dan kan dynamische massage je in beweging brengen. Bij zwangerschap is de massage goed voor je lichaam en kun je ontspannend en genieten voor twee.

Bij Holistic pulsing kan de kleding (liefst loszittende) aan blijven.


terug naar Massages >>

Eva Vavrinecz massage harmony Eindhoven

© 2017 Massage Harmony Eindhoven. All Rights Reserved.